Ange ditt sökord

Annons:

Handexem

Vilka experter finns det på
handexem i malmöområdet.
Min sambo har enorma problem med sina handexem dem spricker och börjar blöda
naglarna ser ut som om dem håller på och ramla av ,men hon säger att det inte finns något att göra åt. Men det måste väl ha hänt några medicinska framsteg dem sista åren
Det är väl C.a 7-8 år sedan hon sist var hos läkaren.
Hon kan inte ta i något förrän huden spricker.
Hon smörjer in händerna varje gång hon tvättat dem (med hudkräm) samt använder cortison ibland på kvällarna.
men inget hjälper.
Hon är 29år gammal
jag lider verkligen med henne,

Svar till signaturen handexem
I Malmö finns en hudklinik med en stor yrkesdermatologisk sektion. Där finns många som är experter på handeksem.
Handeksem omfattar ju många olika sorters eksem på händerna som har olika orsak och också mycket olika prognos vad gäller läkningsförmåga. Allergiska kontakteksem kan ju vara mycket besvärliga men skall kunna läka om man efter utredning som fastställer orsaken kan undvika det man är allergisk mot. Icke allergiska kontakteksem uppkommer av ständig irriation av huden genom kontakt med vatten, tvättmedel och andra retande ämnen. Här måste man vara enormt noga med att använda handskar vid all våtkontakt. En annan vanlig orsak till eksem på händerna är atopiskt eksem och kanske att det är det din sambo har eftersom hon är så pass ung och haft det så länge. Detta kan vara svårt att få att läka men det finns flera olika behandlingmetoder och hon skall absolut inte behöva ha det så besvärligt som du beskriver. Föreslår alltså kontakt med hudkliniken i Malmö.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 24 juni, 2002 Publicerad: 24 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: