Ange ditt sökord

Annons:

Handeksem

Hej, jag är en tjej på 23 år som har en fråga om handeksem.
Jag har just kommit tillbaka från min sjukskrivning, jag var sjukskriven pga handeksem. Jag fick en remiss till hudklinik, där jag fick göra ett lapptest, jag reagerade på kobolt, lanolin, diazuluerea nåt konserveringsmed i smink mm, och nickel. Jag gick tillbaka till mitt jobb eftersom att de tyckte att det inte hade med jobbet att göra. Jag jobbar i en fabrik, där vi gör lack och betser mm, jag jobbar på kontrollen, där jag kommer i kontakt med den färdiga varan. Jag testar visk, glans mm innan den skickas.
Jag har nu fått tillbaka eksem på händerna, med sprickor, det svider, de är röda det kliar. Jag har bara jobbat två veckor, jag kände det redan efter några dagar.. ju längre det närmar sej helgen detso värre blir det. Jag vet inte vart jag ska vända mej eller vad jag ska göra, miljöchefen här är inblandad så hon vet om, och håller på och kollar upp lite. Jag fick inte så bra information av min läkre, (var på företagshälsan) han struntade typ i mej och sa att jag skulle gå tillbaka, från första början var han bestämd på att jag skulle ha ett torrt jobb. Jag tvättar inte händerna lika mycket längre, innan frukost och lunch samt vid toalettbesök. Jag anväder bara apotekets produkter, eucerin dry skin 5% karbamid washlotion, och sedan propylnglykol 20%i essex kräm, och elocon.

Jag trivs inte med mitt jobb, kan det ha med det att göra?
(Är inte så sugen på att bli arbetslös pga av detta.)
Finns det nån annanstans man kan vända sej till för att få bättre hjälp och råd?

Mvh Lotta

Hej!
Du har varit hos en hudspecialist som bedömt att de påvisade kontaktallergierna inte har med arbetet att göra, men du själv ser tydligt samband mellan handeksemet och arbetet. Det finns en särskild del av dermatologin som kallas yrkeshud, lite olika organiserat i olika delar av landet. Vid sådana kliniker finns specialkunskaper om olika kemiska ämnen och deras inverkan på huden. De kan ofta göra arbetsplatsbesök, testa med särskilda material, bedöma om du faktiskt inte bör fortsätta ditt jobb eller om det går att ordna med hjälp av åtgärder på arbetsplatsen. Företagshälsovården saknar oftast kompetens i denna fråga. Kontakta därför hudläkaren igen för ny tid och diskussion av yrkesdermatologisk rådgivning och bedömning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!