Ange ditt sökord

Annons:

Handeksem

Är en 30-årig trebarnsmor som är otroligt trött på mitt handeksem. Började för 10 år sedan då mitt äldsta barn var nyfött. Har nickelallegi sedan tidigare, vilket också resulterade i en allergichock för c:a 15 år sedan då jag själv hade gjort ett av mina hål i öronen.

Varit på vårdcentralen flera gånger och fått mjukgörande kräm, samt Elocon utskrivet, borde jag inte få en remiss till hudmottagningen också?

Jag jobbar inom vården, använder handskar så mycket som möjligt, smörjer händerna ofta. Borde jag byta arbete? Verkar som jag blir sämre i eksemet vid stress, oro (handsvett) och infektioner (förkylning). Läker aldrig detta? Kommer jag aldrig bli fri från det?
Har du några tips att ge mig?

Tack på förhand!

Handeksem är vanligt och så länge man har ett "fuktigt arbete" som inom vården, frisör, städerska eller dylikt är det svårt att få eksemet att läka ut. Det finns risk att Du på sikt behöver byta arbete, framför allt ifall Du har behövt vara sjukskriven i perioder. Det är viktigt att inte fuska med krämerna och använda rikligt med mjukgörande kräm. Kan vara bra att ha en fetare kräm till natten som modell Repair eller Ceridal. Dagtid kan det vara värt att pröva Proderm skydds-skum, som lägger sig som en skyddande hinna över huden. Finns på Apoteket och bör användas 2-3 gånger dagligen. Är som "hårmousse", spraya en golfbollsstor "kudde" i handen, massera in under 30 sekunder. Kan vara värt att pröva. Blir Du annars inte bättre i händerna tycker jag nog en hud-läkare/-mottagning bör hjälpa Dig och även göra en allergitestning.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!