Ange ditt sökord

Annons:

Hårsäcksinflammation?

Hej!
Jag är en kille på 28 år. Har problem med att ibland svullnar/växer talgkörtel eller hårsäck upp på penis eller i närområdet. Problemen började i tonåren och har väl blivit bättre och det kan gå upp till ett år emellan, men så ibland växer någon upp. Det är ibland vid hårsäcken och ibland talgkörtel utan hår. Ibland kan man trycka ur talgen men ibland går det inte utan den sväller upp mera först innan den öppnar sig. Är noga med hygien så jag undrar vad jag kan göra?

Kan man badda med nån spritlösning? Har läst att man kan använda alsolsprit?

Hoppas på svar
/Tack på förhand

Hej!
Om det sitter på samma plats kan det vara ett sk atherom, dvs en cysta som innehåller talg. Denna fyller på sig ibland. Enklast för framtiden är isåfall att man opererar bort den, det är oftast ett enkelt litet ingrepp. Hör med din husläkare!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 18 december, 2003 Publicerad: 18 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: