Ange ditt sökord

Annons:

Hårbotten

Jag har under ett drygt år haft fläckar som kliar och svider i hårbotten. De är ljusröda i mitten och gul/vita runt om som flagnar när man kliar. Hårbotten känns väldigt fet och jag tappar mycket hår när jag tvättar och borstar håret. Jag har tidigare fått ett shampo för svamp i hårbotten utskrivet av doktor men det har inte hjälpt. Vad kan det vara?

Hej!
Den vanligaste och troligaste anledningen till de symptom du beskriver är seborroiskt eksem. Då kan du behöva behandla med kortisonlösning, kanske i kombination med mjällschampo eller tex Fungoral (har effekt mot jästsvamp som man tror spelar roll för uppkomsten av seborroiskt eksem).
Du kan läsa mer om seborroiskt eksem här på hemsidan, dermatologens patientinformation. Allmänläkare brukar kunna hjälpa med detta.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!