Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall

Hej!
Jag har i drygt 2 års tid tappat mer hår än normalt och detta börjar bli något som oroar mig väldigt mycket. Har precis varit och besökt en hudläkare och tagit en hel del prover men de visade ingenting som skulle tyda på att det var något invärtes som skulle orsaka håravfallet. Har försökt med diverse schampon och tabletter men inget har hjälpt! Beror håravfallet på stress eller andra psykiska faktorer? Hur lång tid tar det för att håret ska komma tillbaka till sin normala fas, och inte ramla av? Tacksam för svar!

Håravfall kan ha många olika orsaker. Ibland kan man ha en bakomliggande invärtesmedicinsk orsak, men i ditt fall har man konstaterat att det inte är så. Ofta hittar man alltså ingen förklaring till håravfallet som då ibland kan skyllas på psykologiska faktorer som stress men detta är ju mycket svårt att visa. Ofta finns ingen rimlig förklaring alls. I övrigt är och förblir man frisk. Tyvärr kan man inte påverka hårväxten med olika schampoon eller hälsokostpreparat. Det är omöjligt att säga hur lång tid det tar för att håret skall återkomma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: