Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall

Hej.
Har fött barn, i maj 2003, märkte nu under hösten 2003 att jag började tappa mer hår än vanligt. Sen när jag slutade amma tappade jag ännu mer, och tappar fortfarande mycket. Är det vanligt? När går det över? Kommer håret tillbaks?
Har även haft det psykist jobbigt, det kanske också bidrar?

Hej!
Det är mycket vanligt att kvinnor upplever ökat håravfall, från tiden efter förlossningen och under året efter denna. Det anses ha med flera faktorer att göra: t ex hormonella omställningar och/eller stress i samband med förlossningen som gör att flertalet hår efter ett intervall på 1-2 månader går in i den fas då de ska ramla av (normalt ca 100 hårstrån per dygn). Psykisk stress kan säkert bidra, men det är dåligt utrett hur detta sker med dagens kunskap.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: