Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall

Hej, är en tjej på 29 år som har tappat hår i ca 7-8 månader, sk. diffust håravfall. Samtidigt har håret fått en mycket sämre kvalité, jag tappar även hårstrån som är ganska korta (på utväxt, ca 2-4 cm). Jag har varit på två undersökningar angående mitt håravfall där jag på den ena var helt frisk (sköldkörtel, vitaminer mm), men den andra påvisade en brist på folsyra. Har nu ätit folsyra tabletter i en månad utan resultat. Hur länge dröjer det innan man ser resultat? Om det är "inre stress" hur länge kan håravfallet pågå då? Håravfall i sig är otroligt stressande. En sista fråga, kan man ha sjukdom i hårbotten utan att läkaren kan se det med blotta ögat?

Om håravfallet beror på folsyre-brist så tar det långre tid än en månad innan effekt ses, minst 3-4 månader. Tänk på att hårstrået skall bildas längst ned i hårsäcken och det tar tid innan hårstrået når hudytan.
Det är verkligen stressande med håravfall, det håller jag med dig om. Tyvärr är det inte alltid vi hittar någon bakomliggande orsak som kan behandlas. Om man har en hudsjukdom i hårbotten så kan hudläkaren alltid se detta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 12 april, 2003 Publicerad: 12 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: