Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall

Hej!
Jag är en tjej på 31 år som de senaste 2 månaderna har tappat ganska mycket hår. Uppskattningsvis ca 200 strån om dagen. Jag har inte haft någon infektion vad jag vet. Dock har jag gått på viktminskningskur under våren. Kuren heter Cambridgekuren och jag höll på i ca 3 månader. Det är olika milkshakes och soppor man skall dricka som är speciellt sammansatt med vitaminer och mineraler. Jag slutade dock med denna kur för ca 2 månader sedan och då började jag att tappa håret. Kan denna viktminskningskur vara orsaken till att jag tappar håret? Totalt gick jag ner 12kg under dessa månader.
Har börjat att äta öljästtabletter men utan resultat. Är det normalt att tappa så mycket hår? Det är ju inga kala fläckar utan det verkar ramla jämt från hela huvudet. Min frisörska har också märkt skillnaden men hon sa även att det börjar att växa ut lite under det andra fram i luggen. Är det ett tecken på att håret kommer tillbaka eller?
Har inte varit hos någon läkare ännu men ringde sjukvårdsupplysningen och enligt dem är det normalt att få sådana här perioder i livet. Börjar dock få lite panik vad gäller detta. Om det är normalt, hur länge brukar sådana här perioder vara?

Det kan vara så att du tappar hår på grund av din snabba viktminskning. Håravfall brukar stanna upp av sig självt och om din hårfrisörska ser nya hårstrån i botten så betyder ju det att nytt hår håller på att växa ut. Normalt tappar man cirka 100 hårstrån per dag. Man måste tänka på att det tar tid för nytt hår att växa ut. Ett hårstrå växer i genomsnitt en centimeter per månad.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 19 augusti, 2003 Publicerad: 19 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: