Ange ditt sökord

Annons:

Gropar (del2)

Hejsan… citerar lite vad du skrev på mitt förra svar. "Gropar i huden upstår genom någon typ av påverkan-ofta inflammation-i underhuden eller i de strukturer som går ned i underhuden" Finns det några kända sjukdommar som kan skapa gropar i huden? Det ser ju kosmetiskt väldigt illa ut. Något som jag självklart lider mycket av. Men mest av allt vill jag kunna få hjälp att fastslå vad jag kan ha drabbats av? Transparent tvål kan absolut inte orsaka dessa "skador" skrev du förrut. Det enda tanken som annars kommer upp i mitt huvud är att jag har bytt till ett annat raklödder. När jag tittar på innehållet i flaskan står det Stearic Acid… med andra ord en form av syra? Kan matvanor ha nån betydelse? Att jag på något sätt kan ha missat nån viktig vitamin? Just nu vill jag bara få hjälp att fastslå vad det här kan vara så jag slipper få hela mitt annsikte förstört.
Tack för en bra sida, med bra svar!

Svar till signaturen Frågande
Det finns flera olika alla ovanliga hudsjukdomar som kan ge "gropar " i huden. Anetodermi är en ovanlig hudsjukdom som kan ge gropar efter till exempel vattkoppor. En så vanlig produkt som stearinsyra kan inte ge skador på underhuden. Vitaminbrist är mycket ovanlig som orsak till hudsjukdom i vårt land.
Du bör nog konsultera en hudläkare för att få diagnos.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 16 juni, 2002 Publicerad: 16 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: