Ange ditt sökord

Annons:

Graviditet

Hej!

Jag har haft acne sedan 13 års ålder. Acnen höll sig ganska lugn mellan 17-25 års ålder. Jag åt p-piller mellan 15-25 års ålder. Jag slutade med p-piller för att jag vill bli gravid. Några månader efter jag slutat med p-piller så fick jag ett jättelikt acneutbrott. Jag undrar om acnen brukar försvinna när man blir gravid eller om den blir värre. Jag undrar också om acnen kan försvinna efter man fått barn. Det är ju en stor hormonell förändring i kroppen som sker. Eller är det så illa att acnen brukar bli värre? Tacksam för svar då jag inte står ut med att se så här hemsk ut längre.

Ofta blir aknen bättre under graviditet då östrogena hormon överväger och androgena hormon som stimulerar talgkörtlarna minskar. Efter graviditet kan det ibland bli sämre men väldigt ofta kvarstår förbättring, delvis beroende på att aknen naturligt brukar avta när man blir äldre.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: