Ange ditt sökord

Annons:

Gravid – psoriasis

Undrar om salicylsyra är farligt att använda för fostret? Läste mig till att Betnovat och Diprosalic som jag använt inte skulle vara bra.

Det finns många saker som inte är det bästa för fostret under själva graviditeten. Vad många kan påverka är att sluta röka, dricka mindre sprit, undvika att äta lever & insjöfisk och försöka begränsa viss läkemedelsanvändning.
Daivonex, mjukgörande krämer och UVB-ljus är det inga begränsningar för under graviditeten eller under amningen. Kortisonkrämer ska man kanske begränsa ytan man behandlar, dvs att man inte gör av med så mycket. Du kan använda kortisonkräm under graviditeten, om Du inte gör av med så mycket. Den känsligare perioden av graviditeten är vanligen de 3 första månaderna. Acetylsalicylsyra (det som finns i TREO och Magnecyl) ska man undvika i slutet av graviditeten. För att vara på säkra sidan skulle jag själv bara använda "vanlig fetsalva" utan salicylsyra under sista graviditetsmånaden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: