Ange ditt sökord

Annons:

Gravid – psoriasis

Undrar om salicylsyra är farligt att använda för fostret? Läste mig till att Betnovat och Diprosalic som jag använt inte skulle vara bra.

Det finns många saker som inte är det bästa för fostret under själva graviditeten. Vad många kan påverka är att sluta röka, dricka mindre sprit, undvika att äta lever & insjöfisk och försöka begränsa viss läkemedelsanvändning.
Daivonex, mjukgörande krämer och UVB-ljus är det inga begränsningar för under graviditeten eller under amningen. Kortisonkrämer ska man kanske begränsa ytan man behandlar, dvs att man inte gör av med så mycket. Du kan använda kortisonkräm under graviditeten, om Du inte gör av med så mycket. Den känsligare perioden av graviditeten är vanligen de 3 första månaderna. Acetylsalicylsyra (det som finns i TREO och Magnecyl) ska man undvika i slutet av graviditeten. För att vara på säkra sidan skulle jag själv bara använda "vanlig fetsalva" utan salicylsyra under sista graviditetsmånaden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!