Ange ditt sökord

Annons:

Gott och blandat

Hejsan, jag har lite olika problem med min hy. Jag har konstant lätt röda kinder som på vintern blir betydligt rödare. Jag har även utslag på baksidorna av överarmarna som funnits där ungefär lika länge som jag vait röd om kinderna dvs sen 7-8 års åldern. Sen har jag även väldigt fet, glansig hud på näsan och i pannan. Jag undrar om det finns nån hjälp att få/nåt som lindrar ovanstående samt om det finns nåt samband?

En variant av Keratosis pilaris kan sitta på kinder hos barn och då ge påtalig rodnad kring utslagen. Keratosis pilaris är vanligt på baksidan av överarmarna. Läs mer om detta i dermatologens patientinformation och se om det kan stämma med dina besvär:
Keratosis pilaris i dermatologens patientinformation

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: