Ange ditt sökord

Annons:

Fysikalisk urticaria! och SLE

Hej.
Jag har kolla runt och sökt på urticaria på dessa sidor, och jag gemensamt med många andra märker jag undrar vad vilka bakomliggande sjukdomar som kan ligga bakom detta?

Jag har haft fysikalisk urticaria sedan -98 främst köld men även ett fåtal gånger av tryck.

Nu har det börjat igen och detta är iockförsig något jag börjat vänja mig vid att
få klåda över alla utsatta kroppsdelar och ohygglig "märgvärk" i Händerna vintermånaderna men det är ändå lika frustrerande att läkare ignorerar just det faktum att det kan finnas bakomliggande orsaker!!

Förövrigt har jag en massa andra symtom som jag dessutom vart sjukskriven för i nästan 2 år kroppsvärk
kanske fibromyalgi.. men jag har inte fått någon diagnos och tror faktiskt inte att det är fibromyalgi själv..
har pco symtom fast ändå inte tillräkligt med blåsor på äggstockarna för att det skall vara någon Utalad Pco??

eftersom att jag har även en massa andra symtom övergående men jobbiga som värk i njurtrakter lungtrakter..mm har jag själv lite känning om att det kan vara SLE har dock inte de där jätteblaffiga märkerna på kinden men är ständigt röd på båda sidorna underögonen.. vid benen som sitter där Kindben??

Migränliknande symtom som ljuskänslig med illamående och huvudvärk värk bakom öga.

ofta har jag ont i halsen men även detta brukar gå över efter någon dag

Min läkare har tagit de vanligaste reumatiska proverna som narturligtvis inte visar något..

finns det några blodprover som jag kan be min läkare ta på mig?
som du förstår är jag trött på allt och alla symtom som jag har

jag stannar här och hoppas du kan besvar mina fråga(or) som blev Lång…

Svar till helene
Köldurticaria kan ibland vara symtom på bakomliggande internmedicinsk sjukdom. Man kan då ha produktion av så kallade köldagglutininer. Det vanligaste är ändå att man inte har någon bakomliggande sjukdom utan huden har blivit extra känslig för kyla och blåst och frisätter då histamin och andra ämnen som ger nässelutslag. I övrigt har jag som hudläkare inte några synpunkter på de besvär du beskriver. Du förefaller väl omhändertagen av specialist.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 7 oktober, 2002 Publicerad: 7 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: