Ange ditt sökord

Annons:

Fukt

Hejsan,

Jag försöker få min hud balanserad så den inte är så torr hela tiden, men det verkar vara omöjligt. Jag använder Propyless just nu som sägs vara bra men den hjälper inte tillräckligt för mig. Jag smörjer in mig 6-8 gånger per dag på dom värsta ställena som är runt munnen, ändå flagnar huden. Så jag skulle vilja ha tips nu på produkter som verkligen ger min hud fukt och inte klibbar. Det ska tilläggas att jag äter roaccutan just nu men min hud brukar vara väldigt torr i vanliga fall också och det har alltid krävts fler än 1 insmörjning dag och kväll. Dessutom sitter jag mycket vid datorer hela dagarna och det hjälper ju till att göra huden torr. Kanske finns det någon produkt som är bra att använda när man sitter mycket framför datorn? Tacksam för svar som hjälper mig.

Hej! Vid medicinering med Roacutan så är det naturligt att huden flagar. Pröva någon mjukgörande kräm med karbamid, tex caress.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: