Ange ditt sökord

Annons:

Fråga 1.

Bibi (37) har ätit Efexor Depot under ett och ett halvt år för panikångest: Nu mår jag mycket bättre och undrar om jag ska sluta eller trappa ned. Nu tar jag 150 mg. Ska jag äta 75 mg ett tag och sedansluta eller hur gör jag. Tacksam för svar!

Skrivet av Hjortsberg…
Det som avgör NÄR du skall sluta är hur länge du känt dig stabil och i balans. Den STÖRSTA risken vid psykisk sjukdom är ÅTERFALL och många patienter borde sannolikt ha haft sin medicinering mycket längre än de förväntat sig för att kunna vara säkra på att inte få ett återfall. Minst tre månaders behandling, helst 6-12 mån och gärna 1-2 år är en bra regel, om man vill vara säker på att sjukdomen är under full kontroll. När det väl är dags att kunna klara sig utan mediciner, måste man ha en plan för gradvis utsättning så att kroppen hinner vänja sig vid att vara utan medicin. En gradvis utsättning på minst en månad rekommenderar vi därför idag.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: