Ange ditt sökord

Annons:

Follukuliter

Hej Ylva!
Jag har i 8 månader haft utslag på vader,smalben, rygg, armbågarna och på händerna. Jag hade frenetisk klåda som gjorde att jag inte kunde sova. Sökte hjälp på Universitetssjukhuset i Linköping på hudkliniken. Överläkarn tog prover och det visade sig vara follukuliter. Jag hade samtidigt en stressig tid som gjorde att jag blev sjukskriven i 2 månader. Överläkarn tror att follukiterna beror på inre faktorer som stress och oro. Jag mår dock mycket bättre nu och känner mig harmonisk igen. Har behandlats med dacktacort och mjällschampo. Inget hjälper och jag håller på att klia sönder mig totalt. Mina ben är köttiga sår. Vad ska jag göra eller vända mig? Hud i Linköping säger att de inte kan göra mer för mig.

Svar till signaturen MFÅ.
Klåda är ett mycket besvärligt tillstånd som kan bero på väldigt många olika faktorer. Klåda är ett symtom vid flera olika hudsjukdomar men man kan också få klåda vid psykisk stress och oro. Follikuliter d.v.s inflammation i hårsäckarna kan också ge klåda.Vid hudkliniken i Linköping finns ju verkligen specialistkompetens inom hudsjukdomar och jag tycker nog ändå att du skall ta kontakt med dem igen om du har så besvärligt som du berättar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 mars, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.