Ange ditt sökord

Annons:

Flammig hy i ansiktet

Hej! Jag är en blond tjej med mycket ljus och blek hy på kroppen. Men det är så här att jag, under de senaste åren(är snart 19)har fått en slags rödflammig hy i ansiktet. Detta är verkligen något jag lider av och jag har hellre blek hy än denna färgen. Den syns särskilt tydligt då jag fryser eftersom vissa områden fortfarande är bleka och då jag fryser får de en slags gråblå färg medan det flammiga lyser rött.Syns även ganska tydligt då jag tex precis har tvättat ansiktet. (Använder mild rengöring.) Har haft en del finnar och de röda märkena syns fortfarande vilket gör att den ser ännu flammigare ut.Har även ganska stora porer och huden är inte så slät utan mer “randig” (små fåror). Snälla hjälp mig jag vet inte vad jag ska göra. Vill inte må dåligt längre. Undrar även om en försiktig solarie “sol” kan hjälpa mot finnar. Har nämligen små knottriga finnar på ryggen.

Svar till signaturen "Flamman"
Du beskriver tunn, känslig hud som lätt reagerar på värme och kyla med att vidga eller dra ihop blodkärlen. Dessutom har du en del acne. Det är många som har "känslig hud" och det är tyvärr inte mycket att göra åt. Det du faktiskt kan pröva är just att sola försiktigt men jag tycker du skall sola litet försiktigt i den riktiga vårsolen och inte i solarium. Kombinationen av UVB och UVA som finns i vanlig sol hjälper bäst mot tunn hud. Men tag det försiktigt!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 7 april, 2002 Publicerad: 7 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: