Ange ditt sökord

Annons:

Flammig hud

Hej!
Jag undrar om du kan hjäpa mig? Det är så här att jag ganska länge nu har haft en slags rödflammig hy i anskitet. Jag är inte direkt torr (lite ibland) utan kan ibland mera ha en fetaktig hy som lätt blänker utåt eftermiddagen. Jag har en del pormaskar och “röda märken” efter finnar, vilket gör att färgen ser ännu flammigare och rödare ut. Jag brukar använda nattkräm, men när jag tar på en kräm så ser huden ännu rödare ut. Dessutom har jag två väldigt “röda strek” som går från näsan och ner till munnen, och är även lite röd under munnen. Vad skagöra?Kan man få jämnare hudfärg och bli av med det röda på något vis? Finns det någon bra kräm? Kan man få hjälp av laser -pris? (Jag är snart 19 år.)

Svar till signaturen pricken.
Det är litet svårt att bedöma vad dina röda utslag beror på. Vanligt i din ålder är ju mjälleksem(seborroiskt eksem) vilket ses som rodnader kring näsa, ögonbryn och mun.
Atopiskt eksem kan också ha rodnad hud fläckvis och torr växelvis med fet hy.
Pröva med en mjukgörande lotion och se om det blir bättre. Laserbehandling är ingen bra idé.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 11 februari, 2002 Publicerad: 11 februari, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: