Ange ditt sökord

Annons:

Fitness & Aerobics

Hejsan Ylva!
Jag heter Carina Frank och kommer från tidningen Fitness.
Jag skriver en artikel om hud och varför den kan vara så torr. De flesta säger att det är för att vi är så "renliga" av oss som orsakar torrhet men att teorierna är många. Vad anser du? Hur ofta bör man tvätta sig? Om man tränar mycket och har torr hud, hur ska man göra med duschningen då? Otroligt tacksam för ett snabbt svar då min artikeln snart ska vara klar!
Mvh Carina.

Svar till signaturen "träning och torr hud".
Det är riktigt att många,speciellt ungdomar, duschar alltför ofta, ibland 3-4 gånger dagligen och detta torkar ut huden. Min åsikt är att man ej bör duscha dagligen. Om man tränar mycket blir det naturligt att man duschar efter ett träningspass. Det allra viktigaste är att man direkt efter dusch smörjer in hela huden ordentligt med mjukgörande kräm eller lotion, detta motverkar uttorkning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 mars, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.