Ange ditt sökord

Annons:

Fett hår

Hej!

Jag är 18 år och har haft problem med fett hår ända sedan i 13 års åldern. Jag tvättar håret varannan dag med ett milt shampo men håret blir ändå väldigt fett dagen efter jag har tvättat det.
I en lång period har det också kliat i hårbotten och när jag kliar mig så får jag nått vitt och mjällliknande under fingrarna. Kan det vara seborre och kan isåfall special shampo mot seborre motverka mitt feta hår?

Har läst om Roaccutan och undrar om man kan ta det mot fett hår?
Jag är inte speciellt fåfäng men det är inte kul och gå ut med hår som ser äckligt ut.

Fett hår kommer i puberteten när talgkörtlarna aktiveras på grund av hormonpåverkan. Vissa har hela livet problem med fett hår och det finns faktiskt ingenting som hjälper riktigt bra.

Roaccutan har god effekt men ges aldrig för enbart fett hår! Har du mjällbildning och kanske till och med mjälleksem (seborroiskt eksem) med mjäll och klåda så finns ju bra schampoo för detta men det hjälper inte mot fett hår. Tvättning varannan dag med milt schampoo är de råd jag kan ge.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: