Ange ditt sökord

Annons:

Fet hy

Sen jag kom in i tonåren har jag fått jättefet hud, och det är verkligen ett problem för mig. Till en början använde jag ansiktsvatten och hudkräm för normal/torr hud, vilket inte fungerade så jättebra. Sen hittade jag en jättebra ansiktkräm för fet hud, som gjorde att ansiktet höll sig matt i ca 6 timmar (+ att jag använde puder, och foundation för fet hud). Jag var ändå inte helt nöjd, så jag köpte ansiktvatten för fet hud, men då blev det ännu värre! Efter bara två timmar var jag jätteblank och fet i ansiktet! För en vecka sen eller så bytte jag tillbaka till det ansiktsvatten jag hade från början, men det är fortfarande lika illa. Vad ska jag göra, det här är verkligen ett problem för mig!

Hej! Om man har mycket besvärlig talgöverproduktion, så kan ibland hudspecialist föreslå Roaccutan (A-vitaminsyra) i tablettform, under några månader. Ibland kan hormonförändringar förbättra det hela, du kan diskutera med gynekolog om du ändå tänkt äta p-piller, kanske Diane kan vara värt att pröva i ditt fall.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: