Ange ditt sökord

Annons:

Fet hy

Sen jag kom in i tonåren har jag fått jättefet hud, och det är verkligen ett problem för mig. Till en början använde jag ansiktsvatten och hudkräm för normal/torr hud, vilket inte fungerade så jättebra. Sen hittade jag en jättebra ansiktkräm för fet hud, som gjorde att ansiktet höll sig matt i ca 6 timmar (+ att jag använde puder, och foundation för fet hud). Jag var ändå inte helt nöjd, så jag köpte ansiktvatten för fet hud, men då blev det ännu värre! Efter bara två timmar var jag jätteblank och fet i ansiktet! För en vecka sen eller så bytte jag tillbaka till det ansiktsvatten jag hade från början, men det är fortfarande lika illa. Vad ska jag göra, det här är verkligen ett problem för mig!

Hej! Om man har mycket besvärlig talgöverproduktion, så kan ibland hudspecialist föreslå Roaccutan (A-vitaminsyra) i tablettform, under några månader. Ibland kan hormonförändringar förbättra det hela, du kan diskutera med gynekolog om du ändå tänkt äta p-piller, kanske Diane kan vara värt att pröva i ditt fall.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: