Ange ditt sökord

Annons:

Fet hy

Hejsan!
Har skrivit till er förut och frågat om acnemedlet differin. Det har gått bra med det läkemedlet men mina kvisslor är inte helt borta. Jag undrade då om differin även tar bort fet hy.

Sen undrar jag en sak till. Om alla kvisslor försvinner och jag slutar med differin kommer då alla tillbaka eller kan det hända att differinet har helt tagit bort det?

Vad ska jag göra ifall det kommer tillbaka?
Kan man få diane då för att hålla det borta?
Jag skulle kunna byta från mitt nuvarande p-piller till det.

Tack!

Hej!
Fet hy dvs talgöverproduktion, är en av flera faktorer som samverkar till att ge acne. Olika människor kan ha större eller mindre inslag av de olika komponenterna, och det avgör din läkare i bedömningen av dig, alltså om talgproduktionen så att säga är det huvudsakliga problemet man ska inrikta sig på. Differin ger inte så stark effekt just på den feta huden, men precis som du skriver blir acnen oftast bättre ändå. Om man har väldigt stora problem med talgproduktion, är Roaccutan effektivast.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: