Ange ditt sökord

Annons:

Fet hy

Hej! Vill börja med att tacka för en mycket välorganiserad och upplysande site. Jag är en kille på 20 år som har mild till måttlig akne. Jag tvättar mig med ACO’s ansiktstvätt för fet/finnig hy (använder div. mediciner också, men det är inte vad frågan gäller). Huden blir torr efter tvätt men ganska fet lite senare. Min fråga är då kan man genom att torka ut huden stimulera den till att producera större mängder hudfett och i sådana fall; påverkar detta aknen och vad är ert tips för just rengöring i samband med akne vid fet hy? Slutligen; påverkas huden av kosten?

ACO´s aknetvätt ger en viss uttorkning men motverkar också akne genom att minska den proppbildning i talgkörtelns mynning som delvis är orsaken till akne. Fet hy i sig ger ej akne. Det finns inga vetenskapliga belägg för att viss kost kan ge akne. Uttalad brist på B-vitamin eller för höga halter A-vitamin ger hudförändringar men ej akne.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: