Ange ditt sökord

Annons:

Födelsemärke i ansiktet

Min nu treårige son föddes med ett stort födelsemärke som sträcker sig runt ena ögat, upp i pannan och ut över tinningen. Märket är mörkbrunt och det växer hår på hela området, även under ögat.

Jag undrar om det finns möjlighet att åtminstone kunna bleka det, kanske med hjälp av laser. Den läkare som vi var hos förra året hade inte sett något liknande och trodde att det kanske kunde vara möjligt att få bort delar av det med laser. Hårväxten skulle dock finnas kvar. Den läkare som vi blev skickade till i år föreslog att man skulle expandera huden i ansiktet med hjälp av "koksaltballonger". Därefter skulle man kunna skära bort delar av födelsemärket.

Allt tar så lång tid och ingen tycks ha en aning om vad som är bäst. Vad ska vi göra? Har ni någon erfarenhet av detta?

Jag förstår verkligen om du känner dig vilsen och tveksam om olika behandlingar men det beror på att det är en ovanlig typ av förändring med mycket ovanlig lokalisation som din son har. Jag har sett liknande förändringar hos barn men aldrig kring ögat utan på rygg och i tinningen.
Den specialité som kan detta bäst är plastikkirurgen och av diskussionen om "koksaltballong" så förstår jag att du träffat en plastikkirurg. Laser är fortfarande en osäker metod för hårborttagning och den bruna färgen i huden kan ej tas bort med laser. Jag föreslår att du tar kontakt med plastikkirurgen för fortsatt diskussion och med min begränsade erfarenhet förefaller denna typ av operation med "ballong" vara det bästa. Specialutbildad plastikkirurg är enormt skicklig på denna typ av operationer.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 19 mars, 2003 Publicerad: 19 mars, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: