Ange ditt sökord

Annons:

Extremt torr

Hej! Jag har extremt torr hud. Har haft det ganska länge tillbaka men det senaste halvåret har det blivit värre och nu är det som värst. Kan även tillägga att jag har eksem o har haft det i nästan hela mitt liv.
Smörjer in mig med canoderm varje dag. Igår smörjade jag in mig c:a 35gånger. Men det tar 15 min så är jag torr igen! Imorse när jag vaknade hade jag fått massa mer eksem - var jättetorr o så hade det spruckit på 3 ställen runt ögonen!
Det blir bara värre för varje dag nu tycker jag.
Har ni nått tips att ge mig?

Hej!
Så torr hud som du beskriver, har tappat sin normala förmåga att behålla fett och fukt som ett skydd mot omvärlden (= hudbarriären). Huden "läcker" fett och fukt. I det stadium av torrhet du beskriver, finns nästan alltid en inflammation under huden dvs eksem. FÖr att vända det hela, måste man ofta använda kortisonkräm av någon syrka, i kombination med mjukgörande krämer. Kortisonkrämen eller salvan, kan sedan trappas ut medan behandlingen med mjukgörande fortsätter en längre tid tills hudbarriären återställts. Det kan ta flera månader innan huden åter behåller fett och fukt på ett normalt sätt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!