Ange ditt sökord

Annons:

Extremt torr i ansiktet!

Hej!
Min hud blir jättetorr, speciellt på vintern, men även på sommaren när jag badar och solar. Värst blir det i ansiktet. Jag smörjer in mig dagligen, samt varje gång jag har varit i kontakt med vatten, då det blir dubbelt så jobbigt.
Nu är jag väldigt torr under näsan, så torr att man kan dra bort hudflikar, som bildar små hudsprickor precis under näsborrarna. Efter att jag har tvättat ansiktet så stramar det till i hela ansiktet: panna, kinderna näsan - överallt. Jag smörjer då omedelbart in mig med fuktkräm. Men jag funderar på om jag borde ha någon fetare salva, för att minska de torra partierna. Dock uppstår ett nytt problem då- jag får finnar! Jag har till skillnad från mina syskon inte haft några större problem med finnar. Jag får några st då och då, men inget som stör mig. Jag har dock märkt att när jag använder fetare hudkrämer, så blir min hud fet och finnig.
Vad ska jag göra? Bör jag ha kortison av något slag under t ex näsan, även om det inte kliar?
Är jättetacksam för svar! Jag står inte ut!

Hej!
Det låter i första hand som seborroiskt eksem, och det låter inte som om du i första hand behöver fett på huden utan fukt, ofta passar någon lotion bäst. Det finns flera olika lotions med innehåll av propylenglykol, som kan förbättra den här sortens hudproblem. Du kanske också kan ha nytta av svag hydrokortison (receptfri) under några dagar, sedan när det ser bra ut återgå till fuktlotion vid behov.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!