Ange ditt sökord

Annons:

Extremt torr hud – kliar

Hej.
Jag är 17 år. Varje vinter blir jag jättetorr kring munnen, och ingenting hjälper. Det kliar när man smörjer så blir det utslag och så vidare. Nu har jag även fått vid ögonen och på halsen, jag har psoriasis, men det brukar bara vara på fingrarna, även besvär med eksem.
Jag undrar vad man kan göra åt den torra huden i ansiktet?

Eksem och psoriasis är 2 skilda sjukdomar, men i sällsynta fall kan man ha en kombination av dem bägge. Grundbehandlingen mot en torr hud är dels att återfetta/fukta huden, och är den riktigt torr brukar många tycka t.ex Repair eller Ceridal från Apoteket fungerar bra. De är lite fetare, så använd dem gärna till kvällen. Skulle detta ej fungera kan man pröva en svagare kortisonkräm modell Hydrokortison eller Cortimyk. Använd den 1-2 gånger dagligen under 1-2 veckor, sen med ett glesare intervall. Blir Du inte bättre tycker jag Din husläkare/vårdcentral får titta på utslagen.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!