Ange ditt sökord

Annons:

Extremt torr hud

Det har nu gått två år sen jag brände mig rejält 2-3 ggr i rad. Efter det har min hud varit extremt torr! Har inte kunnat bada nu på 2 år, men vill så gärna göra det. Huden "flagnar" och torkar ut, samt blir röd efter kontakt med vatten. Jag pratar bara om ansiktet nu. Det enda som hjälper mot min torra hud är kortison verkar det som. Jag har smörjt mig i 2år nu med mildison, och det är väl inte så bra i långa loppet antar jag? Huden ser bättre ut nu men det är långt ifrån bra. Har provat massa olika som Propyless å Caress, men det blir inget bra resultat med det. Vad ska jag göra? HJÄLP! Partier som hud under ögonbryn, under ögon m.m känns mer utsatta. Ibland tycker jag hyn ser riktigt bra ut, men sen kan den "förfalla" väldigt fort. Finns det lotion som "stannar" kvar när man badar? MVH

Ansiktet kan många gånger vara lite mer känsligt än resten av kroppen och det utsätts dessutom året runt för sol & vind. Mildison är en svag kortisonkräm, och man kan i princip använda den hur länge som helst, men naturligtvis ska man inte använda den ifall man inte behöver.
Är nu huden riktigt torr, kan det vara bra att använda en fetare kräm till natten som Repair eller Ceridal, och använda en mindre fet på dan för att undvika att man ser "fettig" ut. En lotion är till största delen vatten och består till en mindre del fett, ca 10%. När man badar, så försvinner det mesta. Ska det stanna kvar, trots att man badar, bör man använda en fetare kräm som Locobase. Om Du sen badar i badkar och är torr i huden, kan det vara bra att hälla i badolja. Om Du i stället duschar, kan det vara bra att använda en duscholja och inte vanlig tvål, för att minska uttorkningen av huden.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!