Ange ditt sökord

Annons:

Extrem viktökning till följd av hormonspiral

Hej!

Förra sommaren blev jag och min sambo gravid, vi beslutade oss för att göra abort och efter det så satte jag in en hormonspiral. Av sprialen så gick jag otroligt nog upp 20 kg på 5 veckor, hur sjukt det än låter. Alltså 7 byxstorlekar på 5 veckor. Nu har jag sökt hjälp hos en dietist, som inte hjälper. Jag tränar regelbundet och äter sunt. Men ändå går jag inte ner ett gram varken på vågen i kläderna. Jag är ju bara 20 och borde egentligen ha jätte lätt för att gå ner i vikt, vilket jag har i vanliga fall. Vad tusan ska jag göra? Enligt mitt BMI lider jag av svår fettma. jag är bara 156 lång och väger 92 kg. HJÄLP!

JK

Med hänsyn till din snabba viktuppgång bör du kontakta din vårdcentral för genomgång och stöd.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: