Ange ditt sökord

Annons:

Extrem ansiktsrodnad

Jag är en 20-årig kille som alltid är mer eller mindre röd om kinderna. När jag var liten, 1-4 år, så syntes det knappt. Men har kommit mer och mer med åren. Har varit hos flera hudläkare men de kan inte säga vad det är. På morgonen brukar det vara bra, syns nästan inte alls då. Men kommer mer och mer på dagen. Andra saker som påverkar är alkohol, het mat, kyla, beröring. Det är just den sjukliga rodnaden som blir jag vill bli av med. När det är som värst är det på gränsen till blått. Har provar olika krämer, men det har inte fungerat. Har även provat laserbehandling, men det fungerade inte heller. KAN man operera bort det? Kan inte leva ett normalt liv med det här. Vet inte vad jag ska göra? Säg inte att det bara är att lära sig att leva med det, för jag kan inte leva med det?

Du måste ju förstå att jag knappast kan komma med några ytterligare råd då du redan varit hos flera hudspecialister och fått all möjlig information om de besvär du har. Rodnaden måste ju bestå av små blodkärl eftersom du skriver att det blir värre av alkohol, kryddor och kyla.
Rimligen borde laserbehandling ha effekt på dessa blodkärl. Utvecklingen av laserapparater går snabbt framåt och bättre behandling av olika kärlförändringar kan förväntas inom en snar framtid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: