Ange ditt sökord

Annons:

En man i klimakteriet?

Med svallande svettningar över hela kroppen, – "det är precis som att kliva ut ifrån en luft konditionerad bil rätt ut i tropisk hetta, man "duschar" i svett!

Sedan ett år tillbaka har jag nu vid ett ökande antal och upprepade tillfällen fått dessa besvär innan eller efter tex lunsch, numera får jag dessa svett anfall även natte tid. Det känns som en våg som går igenom hela kroppen.
Jag tolkar det som ett klimaktérie fall, men det har väl enbart kvinnor?

Min akupunktör säger att det är en hormonrubbning av något slag, vilken då?

Känns mycket obehagligt och är jobbigt, varje antydan till svar emotages tacksamt!

Trevlig sommar

Morgan

Svar till signaturen Morgan
Blodvallningar och svettningar är typiskt symtom hos kvinnor när halten östrogen minskar i samband med att mensen upphör. Även män har en viss mängd av hormonet östrogen normalt men inte så mycket att brist kan ge dessa symtom. Vid överproduktion i sköldkörteln kan man få svettningar och huden känns varm och fuktig. Som hudläkare kan jag tyvärr inte så mycket om invärtesmedicinska symtom dit dina besvär bör räknas. Jag tycker du skall vända dig till din husläkare för utredning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 21 juli, 2002 Publicerad: 21 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: