Ange ditt sökord

Annons:

Eksem/torr hud hos barn

Hej
Min dotter på 1 år har haft eksem (lindrigt) sedan hon var ett par månader. Eksemen på kroppen har så gott som försvunnit. Smörjer in henne en gång per dag med Miniderm eller Fenuril. Problemet som jag inte kommer till rätta med är hennes händer. Jag har smörjt in dem med kortison på kvällen när hon ska sova (eftersom händerna så ofta befinner sig i munnen) och med mjukörande på dagen men det hjälper inte. Det känns som om kortisonet inte längre hjälper. Har ni några goda råd som ni kan ge mig? Jag undrar också om Fenuril är ok att använda på en 1-åring. Hon verkar inte besväras över att det svider när krämen går in, eller är Miniderm bättre? Tacksam för svar.
Mvh
Lena

Både Fenuril och Miniderm är 2 bra mjukgörande krämer. Miniderm bygger på Rapsolja som fett-bas kombinerad med glycerin som mjukgörande ämnen. Ska inte svida på barn.
Fenuril är mer fuktighetsbevarande med både karbamid och koksalt, men denna är lite sur i sig själv och vissa tycker gärna att den svider något på huden. Det är inget farligt att använa någon av dem, även om barnet skulle stoppa fingrarna i munnnen. Skulle Hydrokortisonet inte längre hjälpa, kan det vara dags för en lite starkare kortisonkräm till händerna, men recept behövs då. Sen kan det vara värdefullt med läkarrecept/bedömning av besvären. Behöver Du en fetare salva till händerna, kan det vara bra med Repair eller Ceridal salva.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 31 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!