Ange ditt sökord

Annons:

Eksem/psoriasis

Jag har eksem i handflatorna med mycket sprickor som tidvis gör mycket ont. Smörjer mig hela tiden, och ligger med vantar på natten. Så fort jag tvättar mig så är det färdigt igen, vad ska jag göra för att få bort detta? Hade förut under fotvalven, men det är borta. Har sagts mig att det är en form av psoriasis. Tacksam för svar.

Hej!
Om det är en form av psoriasis så menas antagligen pustulosis palmoplantaris (PPP) som du kan läsa om under dermatologens patientinformation. VId svårare fall av ppp behövs hudspecialist för diagnos och behandling, kanske prövas en stark kortisonsalva eller i vissa fall tablettbehandling tillsammans med behandling med ultraviolett ljus. Det finns ingen behandling som är 100% effektiv på alla ppp tyvärr. Sen måste man förstås också göra klart att det verkligen är ppp och ingen annan diagnos tex eksem.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!