Ange ditt sökord

Annons:

Eksembehandling under sommaren?

Nu när det är varmt och soligt ute är det kanske inte så bra att använda Protopic? Jag har eksem runt munnen just nu och undrar om det är okej att ta lite Protopic till natten eller ska jag börja återgå till de gamla kortisonkrämerna igen?

Man ska inte kombinera Protopic med sol, och om det används tillsammans ska man smörja in sig till kvällen och inte på morgonen. Många blir bättre i sitt eksem till sommaren, varför Du sannolikt kan använda Protopic intermittent, dvs någon gång i veckan bara. Åker man däremot på solsemester eller solar under en period mer intensivt, ska man nog under denna period helt avstå från Protopic.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 maj, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!