Ange ditt sökord

Annons:

Eksem?

Har haft atopiskt eksem sen 3-årsålder, mest böjvecken som liten men i vuxna år besvär i ansikte men värst på händerna. Testat mig så sent som i höstas när jag drabbades av svår blefarit men det visade inga tecken på allergi men höga värden på överkänslighet. Min fråga gäller mina händer, blir osäker på om det verkligen är eksem längre. Sväller väldigt i fingrar,inte alla på samma gång, röd och varm och får en väldig värk. Det lätttar lite när det spricker sönder. Ser torr ut men har ingen klåda som när jag hade handeksem tidigare. Det ser nästan reumatiskt ut över lederna men det stämmer väl inte med att det blir hudsprickor? Smörjer med Elocon och mjukgörande.

Av de som haft böjveckseksem i barnaåren, räknar man med att ca 10-15% har kvar sina besvär i vuxen ålder. Däremot byter eksemet skepnad under åren. I vuxenåren sätter det sig precis som ansikts-, hals- och handeksem. Grundbehandling är mjukgörande krämer med tillägg med kortisonkräm som Elocon. För mig låter Dina eksembesvär typiska, men att Du kanske är underbehandlad. Kanske skulle du behöva annan kortisonkräm, tillägg med ljusbehandling eller ifall det är riktigt besvärligt ställningstagande till tablettbehandling. Många brukar snart bli bättre när vårsolen börjar. Har Du det besvärligt, tycker jag att Du ska diskutera det med Din behandlande hudläkare för att få mer hjälp.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!