Ange ditt sökord

Annons:

Eksem vid veteallergi

Jag har en dotter på ett halvår och hon har väldigt hemska eksem, mest i ansiktet. Jag har fått massor av olika krämer och salvor till henne men jag tycker inget hjälper, jag har använt mycket kortison på henne, främst i ansiktet. Hon har det värre när det är varmt för då kliar hon på det och i ansiktet kommer det mer för hon dreglar så. När jag var hos läkaren så tog de prov och då hade hon vete- och äggallergi och det har jag inte gett henne nu så då borde det se bättre ut, men det gör det inte. Jag vet inte vad jag ska göra alla säger att jag ska fortsätta att smörja men det känns hopplöst för det blir inte bättre, SNÄLLA ge mig lite råd om hur jag ska göra och vilka salvor som är bra för så jättekänslig hud som min dotter har.

Svar till signaturen Helene
Din dotter har med högsta sannolikhet atopiskt eksem. Vid denna ålder är det typiskt att eksemet sitter på kinderna och det kan ofta vara rätt så ilsket med rodnad, vätskning och klåda. Behandlingen är hydrokortisonkräm då eksemt sitter i ansiktet och mjukgörande och man måste smörja och smörja. Det finns tyvärr ingen annan behandling då hon är så pass liten. Som mjukgörande kan Galactobase-kräm (finns på hälsokostaffär) prövas. Som tröst kan jag säga att eksemet i ansiktet ofta blir bättre framåt ett-årsåldern.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 augusti, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: