Ange ditt sökord

Annons:

Eksem under armarna?

Hej!

Jag har under en period (ca 1.5 månad) besvärats av utslag i vänstra armhålan. En del ser ut som finnar med varkula och en del mer som röda utslag). Vid rakning blir det värre. Jag testade med hårbortagningsmedel men problemet kvarstod. Jag har smort med kortison och det gick tillbaka litegrann men inte helt. Detta problem uppstod för ca ett år sedan och kommer tilbaka i perioder, den allra första gången (då använde jag Veet hårbortagningsmedel) gick jag på Roaccutan och hade mycket känslig hud. Nu har jag slutat (Diane istället) men problemen kvarstår alltså. Jag kan tillägga att jag ibland har eksem på underbenen vilket förvärras vid rakning och om vintern.

Jag lider verkligen av detta, då jag tränar boxning och i princip inte kan görra detta i tröjor som döljer mitt "tillstånd". Jag rakar mig allt mer sällan (< 2 ggr/vecka) och lider av att känna mig dubbelt ofräsch...

Vad ska jag ta mig till?

Hej!
Det låter som follikuliter ("hårsäcksinflammationer") som du kan läsa mer om under dermatologens patientinformation. Follikuliter kan definitivt ha samband med rakning, det anses att rakningen "river upp" bakterier och jästsvampar från huden och att dessa kan koloniseras i hårsäckarna. Kräm är bättre som hårborttagning vid detta problem. Regelbunden insmörjning med propylenglykol i någon lotion kan hjälpa med förebyggande särskilt på benen, är ju lite svårare att använda under armarna.
Om detta inte går bör du söka läkare för eventuell antibiotikabehandling om det blir riktigt besvärligt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!