Ange ditt sökord

Annons:

Eksem, torr hud..?

Hej.
För drygt en månad sen fick jag små röda prickar på penis o på pungen, de kändes inte så mkt. men började sedan klia lite. Sedan fick jag även som eksem på låren, med väldigt torr hud, med utslag som ser ut typ som enkronor. De kliar även mkt. Efter ett tag började det bildas som en sårskorpor på prickarna på penis som sen föll av. Efter ett par veckor fick jag även som blåsor på handflatorna o även på fingrarna o huden på händerna är väldigt torr. Vissa av blåsorna på handflatorna var det även lite vätska i. Nu de senaste dagarna har jag även fått liknande utslag på armarna som jag har på låren som även de kliar.. Kan det vara herpes? Har läst lite om det o det brukar ju gå bort efter ett par veckor men prickarna på penis har jag fortfarande kvar.. Likaså eksemen eller vad det är på armar o lår.

Hej!
Det är inte herpes du beskriver (herpes sitter på en plats, går oftast över på en vecka, sprder sig inte mm).
Kliande utslag på penis kan ibland vara tecken på skabb. Du bör söka vårdcentralen för bedömning och ev remiss vidare till hudspecialist.

Läs även vanliga frågor om könsbesvär (manliga).

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: