Ange ditt sökord

Annons:

Eksem, torr hud..?

Hej.
För drygt en månad sen fick jag små röda prickar på penis o på pungen, de kändes inte så mkt. men började sedan klia lite. Sedan fick jag även som eksem på låren, med väldigt torr hud, med utslag som ser ut typ som enkronor. De kliar även mkt. Efter ett tag började det bildas som en sårskorpor på prickarna på penis som sen föll av. Efter ett par veckor fick jag även som blåsor på handflatorna o även på fingrarna o huden på händerna är väldigt torr. Vissa av blåsorna på handflatorna var det även lite vätska i. Nu de senaste dagarna har jag även fått liknande utslag på armarna som jag har på låren som även de kliar.. Kan det vara herpes? Har läst lite om det o det brukar ju gå bort efter ett par veckor men prickarna på penis har jag fortfarande kvar.. Likaså eksemen eller vad det är på armar o lår.

Hej!
Det är inte herpes du beskriver (herpes sitter på en plats, går oftast över på en vecka, sprder sig inte mm).
Kliande utslag på penis kan ibland vara tecken på skabb. Du bör söka vårdcentralen för bedömning och ev remiss vidare till hudspecialist.

Läs även vanliga frågor om könsbesvär (manliga).

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!