Ange ditt sökord

Annons:

Eksem som inte kliar?

Hej!
När man läser alla frågor och svar så verkar det som allas problem i hårbotten kliar. Mina gör det inte. Jag vet inte om det är eksem, men det blir som små sårskorpor, och pillar man bort dem så kommer det vätska. Ibland kan det också vara stora flagor som inte vätskar. Det verkar vara som mjälleksem. Men det andra då? Nu har jag pillat bort så mycket sår i hårbotten så på vissa ställen finns inget pigment kvar, inte så roligt. Jag har provat apotekets schampo (typ fungoral) och det hjälper väl lite, men inte mycket.
Jag har samma problem i ansiktet också, fast inte så mycket. Vissa hudflagor jag pillar bort vätskar sej (inte alls så många som i hårbotten). Sol hjälper. Kortison också, men det vill jag inte använda. Vad kan det vara och hur ska jag bli av med det?

Mjälleksem brukar klia, och gör det inte det så kan det mycket väl vara något annat. Psoriasis kan sitta såväl i hårbotten som i ansiktet (framförallt i hårfästet, ev i ögonbryn) och det finns även andra tänkbara hudsjukdomar. Rena sårbildningar i hårbotten tillhör inte det "vanliga" varför jag tycker att Du ska söka Din husläkare/vårdecentral för kontroll och eventuellt för bakterieodling. Är det sår som inte vill läka, kan det bero på en bakterieinfektion som underhåller såren och så länge Du river i huden smittar Du runt bakterierna. Dessutom blir det inte bättre av sommarvärmen.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!