Ange ditt sökord

Annons:

Eksem runt munnen

Det blossar upp eksem runt munnen på mig ibland. När jag var liten fick jag utslag av ketchup och röd sylt runt munnen, men det försvann när jag blev större. Är nu 15 år och har börjat få eksem igen.
Vad kan det vara?

Hej!
Många barn får utslag runt munnen av ketchup, sylt och andra födoämnen. Det anses oftast vara "toxisk" påverkan på huden, dvs ej allergiskt betingat. När huden blir lite tjockare och mer motståndskraftg med åldern, brukar besvären försvinna (det skulle de inte göra om det berodde på allergi. Om man inte slutar äta ketchup förstås!). Du skriver inte om dina eksem fortfarande sitter runt munnen. Det du beskriver behöver inte alls röra sig om samma sak som det var förra gången, och om det inte går över måste du söka läkare för bedömning och ev behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!