Ange ditt sökord

Annons:

Eksem-psoriasis

Jag har sedan 1986 lidit av eksem. Har varit hos olika läkare och fått cortisonkräm, klådstillande, värmelampa, mjukgörande krämer. För ca 4 år sedan var jag på hudkliniken i Kalmar där de tog prov på huden. De visade att jag hade pityriasis lichenoides chronica. De sa att det inte fanns något botemedel och att det var kroniskt. Finns det inte något som tar bort det? Och vad är det för något slags eksem? Vad kommer det av? Är det släkt med psoriasis? Har eksem på ryggen och sidorna och en fruktansvärd klåda även på benen och låren inget på armbågar eller knän. Vet inte vad jag ska göra snart. Snälla svara. Kram Carina.

Pityriasis lichenoides chronica är en hudsjukdom som varken är psoriasis eller eksem. Utslagen kan dock likna båda dessa sjukdomar ibland. Orsaken är okänd och symtomen blir ofta långdragna med nya utslag när de äldre läker. Det beror aldrig på någon yttre faktor såsom allergi eller annan påverkan. Det finns ingen riktigt bra och effektiv behandling. Ljusbehandling med UVB hjälper ofta liksom ibland stark kortisonkräm.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!