Ange ditt sökord

Annons:

Eksem pga stress?

Hej! Jag är en tjej på 14 år och jag har haft någon sorts eksem i ca 2-3 mån nånting. Det kliar mycket i hårbotten, på ryggen och armarna. Det började när jag hade väldigt mycket i skolan, jag kände mig otroligt stressad just då. I början var det liksom någon sorts "atopiskt eksem" i ansiktet trodde läkaren vi gick till och jag fick ficortril och kortimyk. Nu är det i ansiktet bra. Är hydrokortison eller Canoderm bra att använda? Jag har hört om Fungoral, nu använder jag Head-and-shoulders-schampo. Hjälper nåt av dem?

Tack

Har man klåda i hårbotten och hårbotten är "torr och dammig" kan det vara uttryck för mjälleksem. Har man mer uttalade besvär kan man få en eksemretning i hårbotten, men ibland även rygg och armar.
Är Du torr i huden av Ditt eksem är det bra att inte duscha överdrivet mycket. Använd en duscholja (t.ex pH5 Eucerin från apoteket) och efter dusch en mjukgörande kräm som Canoderm eller Propyless. Har Du mjälleksem kan Du använda Head & Shoulders, men fungerar det inte tillräckligt bra brukar ett mer medicinskt mjällschampo som Ketoson eller Fungoral fungera bättre. Har Du besvär både hårbotten, rygg+armar kan man löddra upp ett lödder med schampot och sen gnugga in schampot på drabbad hud - vänta nån minut för att sen duscha av allt.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!