Ange ditt sökord

Annons:

Eksem pga mag/tarmproblem?

Jag har lidit av torr hud och små röda kliande utslag (ej vätskefyllda) på hela ryggen och axlarna under ett par år nu. Efter att jag har duschat blir det värre och det kliar mer. Huden på axlar och rygg är flammig med lite ljusare partier. När jag solar framträder detta mer. Solbrännan blir inte jämn på dessa områden utan snarare flammig.

Min arbetssituation har varit stressig periodvis och jag har sammankopplat det med detta. Men jag har också haft en hel del mag/tarmproblem under denna period (kanske pga stress)och undrar om detta kan ha något samband med mina hudproblem?

Nu är jag gravid och min mage fungerar sämre och hudproblemen är ett faktum. Vad tror du att mina hudproblem beror på och vad kan jag göra åt dem?

PS. Jag har också periodvis mycket torr hårbotten.

Tack / Betty

Svar till signaturen Betty
På din beskrivning låter det som du har atopiskt eksem. Man har då ofta torr hud och klåda och vid solning ses ofta ojämn pigmentering på grund av eksemet. Atopiskt eksem blir ofta värre av stress och kan också försämras (eller ibland förbättras) under graviditet. Stress och magproblem hör ihop. Läs mer om atopiskt eksem på vår hemsida och se om det kan stämma med dina besvär.
Det är mycket viktigt att du får hjälp med diagnos och behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 januari, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.