Ange ditt sökord

Annons:

Eksem och torr hud

Hej!
Jag har ett stort problem med torr hud. Det är mest på benen som jag har problem. Det kliar hela tiden och hud flagnar av, får även eksem då och då som har nu blivit till stora mörka ärr som jag skäms över. Är vitprickig över benen eftersom det flagnar hud lite då och då. Jag smörjer in mig med salva från Apoteket flera gånger om dagen och dricker även flera glas vatten om dagen. Men inget hjälper. Jag testade salva mot eksem för ett tag sen med, det blev stora vita fläckar efter det. Det är mest på insidan av låren och i knävecken det blir mest eksem, ibland har det börjat blöda från eksemen fast jag inte kliar. Jag vill verkligen har hjälp med detta för jag skäms för hur mina ben ser ut och står inte ut med det. Jag har en kompis som har samma problem hon har vatt hos en huddoktor flera gånger och fått salva men inget har hjälpt. Jag undrar ifall det finns något annat som kan hjälpa mot detta?
Mvh Elin

Eksembesvär brukar innebära klåda, torr hud, rodnad och fjällning. Grundbehandlingen är att undvika någon fet och uppmjukande kräm. Räcker inte detta har kortisonkrämer ofta en snabbt lindrande effekt. En svag Hydrokortisonkräm får man köpa ut receptfritt, men det är inte alltid den är tillräckligt effektiv. Då kan man på recept få ut en starkare kräm som Elocon eller Betnovat, som gånger ger betydligt mycket bättre symtomlindring redan på 1 vecka. Många gånger kliar man sig i sömnen, vilket gör att huden lätt kan börja blöda.
Skulle detta inte fungera brukar man många gånger lägga till UV-ljusbehandling eller att man solar på sommaren eller via solarie. Att huden blivit vitfläckig beror på att eksemfläckarna har en högre omsättning av huden och solbrännan försvinner bort med fjällen.
Skulle inget av detta fungera finns det starkare behandling med tabletter, men detta ska skötas av en hudläkare med erfarenhet.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!