Ange ditt sökord

Annons:

Eksem och tatueringar

Hej jag klurar på att tatuera mig men jag har eksem ibland. Påverkar det tatueringarna på något sätt. Bör jag ens tatuera mig om jag har eksem? Ge gärna lite info om eksem och tatueringar!

Hej!
Det framgår inte av frågan vilken typ av eksem du har, men jag kan försöka svara allmänt!
Eksem och tatueringar anses vara ett mindre problem. Det förekommer att man utvecklar kontaktallergi mot något medel i färgämnena i tatueringen, det uppstår då eksem och klåda i tatueringen som måste tas bort. Sådan kontaktallergi kan alla få, så det är inte säkert att det är större risk för dig.
Det stora problemet med tatueringar är om man ångrar sig, det går inte att ta bort dem osynligt och även att ta bort dem med ärr är besvärligt och kostar pengar! Detta förtjänar noggrann eftertanke, livet är långt för de flesta och tatueringen kommer att sitta där den sitter!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!