Ange ditt sökord

Annons:

Eksem (och stress), behandling

Om man fått mer eksem på kroppen pga. depression och oro och sedan behandlat och fått bort dessa, har man ändå för alltid fått mer eller blev det bara mer pga depressions- och orosperioden?

Rejält knottrig och torr överkropp som till och från kliar, behandlas det med miniderm el. propyless?
Innehåller något utav ovan nämnda salvor ngt. skadligt ämne som kan ge cancer el. andra skador? Läste nämnligen på kemikalieinpektionens hemsida om en massa kemikalier och blev orolig över de salvor vi smörjer mycked med på våra barns kroppar, 2 och 5 år gamla? Detta har lett till att jag smörjer mycket mindre och bara 1ggr/dag ist. för 2 så de är torrare nu… Hur ska man göra? Vill inte att de ska få en massa skadliga kemikalier i sig, men vill också få bort den torra och kliiga huden/eksemen.

Vad ska jag göra?
Orolig för allt!

Om man har ett atopiskt eksem så kan detta eksem försämras av oro eller depression. Denna benägenhet att reagera med försämring av eksem kvarstår när det gäller det atopiskt eksemet som är en ärftligt ökad benägenhet att reagera med eksem vid olika påverkan på huden. Vid andra typer av eksem gäller inte detta. I de mjukgörande krämer som finns på marknaden för vuxna och för barn finns inga skadliga kemikalier. Innan man får sälja en sådan här produkt sker en mycket noggrann kontroll av alla ingående ämnen. Det är mycket viktigt för att förebygga försämring av atopiskt eksem att du smörjer dina barn med mjukgörande så som du gjort tidigare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 22 augusti, 2003 Publicerad: 22 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: