Ange ditt sökord

Annons:

Eksem och hormoner

Hej!
Har en liten dotter som nu är 14 månader. Unders graviditeten var jag helt fri från mina annars odrägliga atopiska eksem. Efter förlossningen har jag haft massor, i ansiktet och över hela kroppen. Har gått på Uv-behandling undef vintern men denna gång fick jag bara soleksem. Blev inte heller mycket bättre under sommaren som jag brukar bli. Om denna, först förbättring och sedan försämring av eksemen beror på hormoner undrar jag nu om man kan ta något hormonläkemedel för att göra eksemet bättre. Hur kan p-piller påverka?

Hej!
Det finns väldigt olika data om hur hormoner påverkar huden vid atopiskt eksem. Många blir bättre under graviditeten, som du, men inte alla. P-piller anses inte förbättra huden vid atopiskt eksem. Många kvinnor blir sämre efter förlossningen dels säkert som en följd av hormonsvängning, men också i samband med den stress som sömnbrist mm kan innebära. Det händer också att kvinnor med små barn inte söker läkare så tidigt, på grund av många andra hänsyn. Du bör söka läkare för hjälp med recept på salvor/krämer och kanske medicinsk ljusbehandling efter bedömning.
FN

Läs vanliga frågor&svar om atopiskt eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!