Ange ditt sökord

Annons:

Eksem och akne

Jag är en kille på 24 år som de senaste åren haft problem med akne som bara blir värre med tiden. Jag har provat tetracyklin två ggr och dessutom provat diverse lokalbehandlingar (differin, aberela, basiron). Tetracyklin fungerade inte och lokalbehandlingen kan jag tyvärr inte använda då jag har atopiskt eksem i ansiktet som förvärras av dessa salvor.

Jag har ingen extrem akne (än), men eftersom den bara blir värre och värre börjar jag bli desperat. Anledningen till detta är att min mor, moster och morbror har haft fruktansvärda (enorma bölder) problem som började dyka upp ungefär i min ålder. Har även under vintern som gick drabbats av en depression och äter antidepressiva tabletter mot denna och aknen bidrar givetvis till att förvärra min situation (dåligt självförtroende mm).

Hej!
Du bör be om remiss till hudspecialist för att diskutera behandling med Roaccutan. Det har diskuterats om Roaccutan också kan ge eller förvärra depressioner, men de flesta anser idag att det oftast är så att acnen kan vara en stor del i depressionen, och att det just därför är viktigt att behandla den effektivt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 31 juli, 2003 Publicerad: 31 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: