Ange ditt sökord

Annons:

Eksem o vatten

Hej! Jag har en pojke som tävlingssimmar. Han har eksem som är hyfsat bra. Det är värst på fingrar o tår.
Nu har han 2 ggr fått nya utslag. Dom ser ut som blåsor (ej vätskefyllda). Dom kliar en hel del men har oftast försvunnit under natten. Kan det vara klorallergi?
Förutom eksem så har han astma (behöver dock bara ta medicin vid förkylningar) o pollenallergi.
Sista tävlingen (sista helgen i sept) blev väldigt många simmare sjuka, i ngn typ av flunsa. Kan det vara ngt sådant som “spökar”?

Ska vi göra en allergiutredning på honom igen? Utredning har gjorts när han var 2 år, han fyller nu 13 år.

Hej!
Det är verkligen roligt att han idrottar och tävlar fast han har eksem, och att det fungerar! "Blåsorna" låter i första hand som eksem, men om du ej känner igen dem och de flyttar sig på hudytan inom något dygn, är det snarare frågan om nässelutslag/urticaria (se dermatologens patientinformation). Inget av det du berättar gör att man tänker på ny allergiutredning i första hand. Kontaktallergi mot klor i bassängvatten, är väldigt ovanligt och det finns inga bra tester. Däremot är kloret irriterande och uttorkande, och försämrar därför nästan alltid huden hos människor med atopiskt eksem.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 7 oktober, 2003 Publicerad: 7 oktober, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: